OpenSjamar Kennisbeheer OpenSjamar Library e. 39,- OpenSjamar e. 99,- Statenvertaling met Kanttekeningen e. 15,-
Ga naar de beginpagina van deze site. Geselecteerde software en websites.   Bible Online: Statenvertaling met Kanttekeningen

Zoeken naar een tekst: OpenSjamar zet me op het verkeerde been!

Kort

Probleem: OpenSjamar zoekt wel erg precies terwijl ik ook omliggende teksten wil inzien!

 

Vraag

Als ik een tekst zoek die niet precies zo in het tekstregister voorkomt, dan zegt het programma dat (uiteraard). Het oude Sjamar gaf dan als antwoord "u krijgt de dichtstbijzijnde kaart". Je kon dan op de lijst kijken en aanklikken wat je precies zocht. In OpenSjamar mis ik dat echt. Je krijgt dan de indruk dat er van een tekst echt niet iets is, maar die tekst blijkt dan te zitten bij een andere tekst. Een voorbeeld uit de losse pols: Ik zoek Jeremia 1:12. - Is er niet, zegt OpenSjamar. Maar dan blijkt er bijvoorbeeld wel te zijn: Jeremia 1:11-19. OpenSjamar zet me dan wel op het verkeerde been! Misschien kunt u daar iets aan doen??

 

Antwoord

Misschien geeft een andere werkwijze betere resultaten: in plaats van zoeken op Jeremia 1:12 zoekt u op Jeremia 1. In de Lijst-weergave staan alle kaarten gesorteerd op tekst. Daar kunt u dan in de lijst zien in welke tekstgedeelten ook Jeremia 1:12 zich bevindt. Zie bijgaande afbeelding:

Het kan natuurlijk zijn dat u deze werkwijze niet handig vindt. U zou natuurlijk op Jeremia 1:11-1:19 Orientatie in de Bijbelse oudheidkunde willen uitkomen als "dichtsbijzijnde" tekstverwijzing (zie onderin de schermafbeelding). Echter, misschien dat de verhandeling over Jeremia 1:1-1:19 Bijbelstudie Jeremia (bovenin de schermafbeelding) meer te zeggen heeft over Jeremia 1:12. In Sjamar (het oude DOS-programma) zou u daar misschien niet zo snel op gekomen zijn: u zou dan naar boven moeten bladeren. In OpenSjamar begint u aan het begin van de lijst Jeremia 1 gewoon naar beneden te bladeren, zodoende ontgaat u geen enkele tekstverwijzing.

 
Prijs- en bestelinformatie Test OpenSjamar uit! Email uw opmerkingen en suggesties! Contact opnemen / Inschrijven op nieuwsbrief Haal de laatste versie van OpenSjamar op! Ondersteuning Het laatste nieuws over OpenSjamar
  Een pagina terug   Ga naar het begin van deze website.   Een pagina vooruit.