Kennisbeheer en Bibliotheeksoftware. OpenSjamar Library OpenSjamar Pro Statenvertaling met Kanttekeningen e. 10,-
Ga naar de beginpagina van deze site. Geselecteerde software en websites. Zoeken Bible Online: Statenvertaling met Kanttekeningen

Prijs- en bestelinformatie.Laatste nieuws!Download de nieuwste versie van OpenSjamar.Download OpenSjamar!OpenSjamar onafhankelijk getest.De handleiding online.Ondersteuning in het gebruik van OpenSjamar.Het uitwisselingssysteem.
Contact opnemen / Inschrijven op nieuwsbrief

Al uw boeken en informatiebronnen nog beter gebruikt!
Uw theologische boeken inzichtelijk met het tekstregister!
Uw informatiebronnen inzichtelijk met het zaakregister!
Uw preekbeurten overzichtelijk inzichtelijk!
Wie en wat in de door u geleide diensten.
Wat kunt u precies registreren in OpenSjamar!?


Voeg deze site toe aan uw Favorieten.

DagjeWeg.Nl, dagje uit en weekendje weg

Versie 1.3a1: verbeteringen en installatie

Download de volledig werkende demonstratie-versie.

Bugfix: Versie 1.3a1 is uitgebracht op 6 augustus 2001. In de in juni 2001 uitgebrachte versie 1.3a kon het 'Geavanceerd zoeken' niet opgestart worden. Dat is in versie 1.3a1 verholpen.

Deze pagina geeft een overzicht van de verbeteringen gerealiseerd in versie 1.3a1 van OpenSjamar en de installatie-instructies. Geregistreerde gebruikers van OpenSjamar kunnen deze laatste versie downloaden. Indien de tekst '(NUP)' niet in uw licentienaam is opgenomen kunt u naar deze nieuwe versie opwaarderen.

Geïnteresseerden kunnen op een andere pagina een volledig werkende uitprobeer-versie van OpenSjamar ophalen.

 

Deze nieuwe versie 1.3a1 bevat ook het nieuwe preek- en dienstregister module. Deze module kunt u in demonstratiemode gebruiken. U kunt deze module bijbestellen via het bestelformulier. Voor vragen, opmerkingen, bestellingen en / of meer informatie kunt u contact opnemen.

Versie 1.3a is vrijgegeven op maandag 11 juni 2001. Deze is nu vervangen door versie 1.3a1 van 6 augustus 2001.

 

Functionaliteit

 • In het menu Bibliotheek > Gegevensbewerking > 'Gegevens samenvoegen' kunnen gegevens worden samengevoegd. Hiermee kan 1 uitgeverij die onder verschillende namen (als gevolg van typefouten) voorkomt snel en eenvoudig tot 1 naam worden teruggebracht.
 • Niet zichtbare technische verbeteringen waardoor de snelheid is toegenomen.
 • Het automatisch toevoegen van een auteur in de verschillende registers is verbeterd. Naam, titulatuur, voorletters en tussenvoegsels worden herkend:
  <naam><spatie>[<titulatuur><spatie>]<voorletters><spatie><tussenvoegsels>
 • In de weergave van auteursnaam zijn Voorletters en Titulatuur verwisseld. Dit vereist een eenmalige optimalisatie van de indexen.
 • Elk veld geeft nu in de statusbalk in het kort zijn functie weer.
 • Het selecteren van meerdere kaarten tegelijk in 'Lijst' en het daarna geven van de verwijderopdracht voor deze geselecteerde kaarten wordt nu sneller uitgevoerd.
 • Het synchroniseren van bijvoorbeeld het publicatie- register met het tekstregister (wat gebeurt als ze beide open staan) wordt nu niet meer uitgevoerd indien het publicatie- register in 'Wijzig'- of 'Zoek'-modus staat.
 • Bij synchronisatie wordt de sortering van een register aangepast. Dit wordt nu weer hersteld zodra dat register weer de aandacht van de gebruiker krijgt.
 • Het automatisch omzetten naar hoofdletters bij het kiezen van een informatiedrager in bijv. het tekstregister is verfijnd. Nu wordt alleen 'ii koningen' omgezet in 'II Koningen', en wordt 'de koning' omgezet naar 'De koning' in plaats van 'DE Koning'.
 • Indien er een configuratiefout in de software is kan er toch geprobeerd worden om met OpenSjamar te werken. Een configuratiefout kan ontstaan als gevolg van verkeerde versies van bijvoorbeeld de Borland Database Engine (BDEADMIN.EXE).

Opgeloste fouten

 • Versie 1.3a1: Het 'Geavanceerd zoeken' (via het menu Kaart > Geavanceerd zoeken) kon niet worden opgestart.
 • Versie 1.3a1: De import van ASCII-tekstregisters kon niet worden opgestart.
 • De verschillende indexen zijn verbeterd. Bij eenvoudige zoekopdrachten geeft dit een snellere werking. Hiertoe moet wel de bibliotheek eenmalig opnieuw worden geoptimaliseerd.
 • Bij het importeren van een TWS-preekregister werden de Heidelberger Catechismus en de Dordste Leerregels om- gedraaid. Tevens werden de vraagnummers van de HC niet correct overgenomen indien het om vraag 100 of hoger ging.
 • Het selecteren van meerdere kaarten tegelijk in 'Lijst' waarna de verwijderopdracht wordt gegeven resulteert nu altijd in de vraag 'U verwijdert alle geselecteerde kaarten'. Eerder gebeurde het wel eens dat de selectie niet werd opgemerkt en dat de vraag 'U verwijdert de hoofdkaart' werd gesteld. Dan werd er dus maar 1 kaart verwijderd.
 • Foutmelding bij zoeken. Procedure om de fout op te laten treden: - Ga naar 'Kaart'; Klik op Zoek; Ga naar 'Lijst'; Klik op een record; De buttons 'Vorige' en 'Volgende' verschijnen; Klik op 'Vorige' of 'Volgende'. Deze fout kan nu niet meer optreden.
 • Indien een opdracht tot verwijderen van een categorie werd gegeven wordt gecontroleerd of deze categorie niet aan een publicatie is toegekend. Deze controle gebeurde alleen voor de eerste categorie.
 • Indien een taal werd verwijderd werd niet gecontroleerd of deze taal is toegekend aan een publicatie.
 • Bij het sluiten van een subkaart kon het voorkomen dat de hoofdkaart niet actief werd. Dit werkte verwarrend.
 • In het tekst- en zaakregister verdween het veld 'Indextype' uit beeld als het veld 'Indexwaarde' bewerkt werd.
 • In het tekst- en zaakregister wordt geen melding: 'U dient de bewerking te annuleren' meer gegeven als een nieuwe subkaart geen geldig 'Indextype' bevat. Deze wordt dan automatisch geannuleerd.
 • Bij het verwijderen van een indextype werd niet gecontroleerd of dit indextype in het tekst- en/of zaakregister in gebruik was. Nu wordt deze controle wel uitgevoerd.

Verwijderde functies

 • Niet van toepassing.

Snelheid

 • Niet van toepassing.

Stabiliteit

 • Niet van toepassing.

 

 
 
 
 
Prijs- en bestelinformatie Test OpenSjamar uit! Email uw opmerkingen en suggesties! Contact opnemen / Inschrijven op nieuwsbrief Haal de laatste versie van OpenSjamar op! Ondersteuning Het laatste nieuws over OpenSjamar
  Een pagina terug   Ga naar het begin van deze website.   Een pagina vooruit.    
 
Google
Web www.opensjamar.nl