Kennisbeheer en Bibliotheeksoftware. OpenSjamar Library OpenSjamar Pro Statenvertaling met Kanttekeningen e. 10,-
Ga naar de beginpagina van deze site. Geselecteerde software en websites. Zoeken Bible Online: Statenvertaling met Kanttekeningen

Prijs- en bestelinformatie.Laatste nieuws!Download de nieuwste versie van OpenSjamar.Download OpenSjamar!OpenSjamar onafhankelijk getest.De handleiding online.Ondersteuning in het gebruik van OpenSjamar.Het uitwisselingssysteem.
Contact opnemen / Inschrijven op nieuwsbrief

Al uw boeken en informatiebronnen nog beter gebruikt!
Uw theologische boeken inzichtelijk met het tekstregister!
Uw informatiebronnen inzichtelijk met het zaakregister!
Uw preekbeurten overzichtelijk inzichtelijk!
Wie en wat in de door u geleide diensten.
Wat kunt u precies registreren in OpenSjamar!?


Voeg deze site toe aan uw Favorieten.

DagjeWeg.Nl, dagje uit en weekendje weg

19 dec 2003 28 juli 2000 17 mei 2000

Nieuwsbrief OpenSjamar

Schrijf u in op de electronische nieuwsbrief.

Ede, 28 november 2003

Nieuwe versie 1.4b3

Ontwikkelingen sinds de laatste nieuwsbrief

Geplande ontwikkelingen

Uw wensen

Demoversie van OpenSjamar

Afmelden nieuwsbrief

 

Nieuwe versie 1.4b3 van OpenSjamar

Vanaf 28 november 2003 staat op de website van OpenSjamar de nieuwe versie 1.4b3 gereed.

Enkele voorbeelden van vernieuwingen en verbeteringen in de afgelopen versies:

  • U kunt nu werken met en wisselen tussen verschillende bibliotheken. Bijvoorbeeld een wetenschappelijke en een huisbibliotheek.
  • Er is een eenvoudige kaart-kopieerfunctie toegevoegd. Een kaart kan worden gekopieerd middels de menukeuze Kaart > Kopieer Kaart of een druk op de F10-toets. Alleen de hoofdgegevens worden gekopieerd.
  • Er is nu een Snelzoeker, een teken invoeren resulteert direct in het opzoeken van een overeenkomende kaart. Deze snelzoeker werkt met de actieve index, is dus snel maar niet bedoeld voor uitgebreide zoekacties. (Hiertoe zijn de indexen aangepast, zodat na een upgrade vanaf een oudere versie de bibliotheek eerst geoptimaliseerd moet worden.)
  • OpenSjamar is instelbaar als 'Raadpleegmodule'.
  • OpenSjamar is geschikt gemaakt voor het werken in een netwerk.
  • Er is nu een 'Ga'-button, waarin eenvoudig op uitgebreide wijze gezocht kan worden. In het veld naast de 'Ga'-knop kunnen de zoekcriteria ingevoerd worden. Bijvoorbeeld 'vrede en organisatie'. Na een druk op de 'Ga'-knop worden automatisch de publicaties opgezocht die zowel 'vrede' als 'oorlog' als trefwoord hebben. Deze 'Ga'-button maakt de ZoekPlus-mogelijkheden eenvoudig toegankelijk.
  • Er is een apart onderdeel 'Uitleenadministratie' (via het menu Bibliotheek) met eigen overzichten.

U kunt het overzicht van verbeteringen en opgeloste fouten inzien op de upgrade-pagina van de website.

Heeft u als licentiehouder de code '(NUP)' in uw gebruikersnaam staan en geen '1.4' als versienummer dan dient u een nieuwe licentie aan te schaffen. Dat kan via het bestelformulier.

Website: www.opensjamar.nl
Bestellen? Ga direct naar het bestelformulier.

 

Ontwikkelingen

In de afgelopen periode zijn er verscheidene ontwikkelingen geweest. Deze worden hieronder kort toegelicht.

 

Ontwikkeling van OpenSjamar versie 1.4

We legden de nadruk op het verder verbeteren van het gebruiksgemak, het uitbreiden van de mogelijkheden en het breder inzetbaar maken van OpenSjamar.

Verbeterd gebruiksgemak

De schermindeling van OpenSjamar is gemoderniseerd. Op verschillende manieren zijn gegevens op te zoeken: de Snelzoeker, ZoekPlus en het 'normale' zoeken via de buttons onderin de schermen.

Er zijn ook tientallen verbeteringen doorgevoerd in het steeds weerkerende werkzaamheden. Voorbeeld: Het is nu niet meer noodzakelijk titels eerst in de bibliotheek (voorheen: Publicatieregister) in te voeren, om dan in het tekstregister de tekstverwijzingen in te voeren. Een niet bestaande titel kunt u via het tekstregister automatisch toevoegen.

 

Uitgebreide mogelijkheden

Er is een module In-/Uitleenregistratie toegevoegd. Dit is een gratis toevoeging aan de Bibliotheek.

De mogelijkheden bij het afdrukken zijn uitgebreid. De Bibliotheek heeft een nieuw overzicht: 'Scherm'. De gegevens op het scherm worden op 1 blad afgedrukt. Hiermee kunt u al uw publicaties op aparte pagina's afdrukken. Uit het tekstregister kunt u overzichten maken van verschillende tekstgedeelten.

Er zijn nog tientallen vernieuwingen en verbeteringen aangebracht. Zie daarvoor de upgrade-pagina.

 

Bredere inzetbaarheid

OpenSjamar is nu nog beter in organisaties te gebruiken. OpenSjamar is geschikt voor gebruik in een netwerk. U kunt instellen welke registers beschikbaar zijn voor gebruikers. Deze registers kunt u ook als enkel 'Raadpleeg'-functie beschikbaar stellen, zodat wijzigen niet mogelijk is. Met de In-/Uitleenregistratie kunt u eenvoudig het biblio-/mediabeheer regelen.

 

Netwerkversie van OpenSjamar

Vanaf augustus 2002 is OpenSjamar ook goed in een netwerk te gebruiken. OpenSjamar is nu in gebruik bij privé-personen / zelfstandigen en bij instellingen. Hiermee is de inzetbaarheid van OpenSjamar verbreed.

 

Beta-gebruikersgroep

Sinds 2002 zijn er een twintigtal OpenSjamar-gebruikers die hun bijdrage leveren aan de verbetering van OpenSjamar. Voordat u melding krijgt van een nieuwe versie van OpenSjamar is deze versie eerst al door verschillende testfases gegaan. Deze 'beta-testers' dragen zodoende bij aan een stabiele en bruikbare nieuwe versie.

 

Geplande nieuwe ontwikkelingen

De volgende ontwikkelingen staan in de planning.

Realisatie van enkele dringende wensen

Tijdens de ontwikkeling van versie 1.4b2 en 1.4b3van OpenSjamar zijn enkele wensen binnengekomen die, indien ze gerealiseerd worden, de doelgroep van OpenSjamar breder zullen maken. Onze inspanningen zullen we eerst richten op realisatie van deze wensen.

Heeft u zelf wensen en opmerkingen? Stuur dan een email of vul het formulier op de website in.

 

De opzet van een databank op OpenSjamar.Nl

Sinds het begin van de ontwikkeling van OpenSjamar is gesproken over een 'uitwisselingssysteem'. Het zou mooi zijn als gebruikers van OpenSjamar de door hun ingevoerde tekst- en zaakregisters konden uitwisselen. Dat scheelt veel tijd. Ook deze databank willen we binnen afzienbare termijn gerealiseerd hebben.

 

Ontwikkeling van een engelse versie van OpenSjamar

Na de uitgave van versie 1.4 en en het realiseren van een goed werkende databank willen we een engelstalige versie uitbrengen.

 

Uw wensen

Indien u wensen heeft, of tegen dingen aanloopt die volgens u beter kunnen, stuur dan een email met de omschrijving van uw wens. Indien deze wens relevant lijkt te zijn voor meerdere gebruikers proberen wij aan deze wens te voldoen.

Vul voor uw reactie het formulier op de website in of stuur een e-mail.

 

Demoversie van OpenSjamar

U kunt een demoversie van OpenSjamar downloaden vanaf de website. Deze demoversie bevat nu 12.500 tekstingangen en ongeveer 150 titels. Met een demolicentie kunt u maximaal 9.000 tekstingangen in het tekstregister gebruiken en 130 publicaties in de bibliotheek.

 

Afmelden nieuwsbrief

U kunt zich afmelden voor deze nieuwsbrief door op deze nieuwsbrief te antwoorden met 'afmelden' in het onderwerp of de berichttekst.

 

 
 
 
 
Prijs- en bestelinformatie Test OpenSjamar uit! Email uw opmerkingen en suggesties! Contact opnemen / Inschrijven op nieuwsbrief Haal de laatste versie van OpenSjamar op! Ondersteuning Het laatste nieuws over OpenSjamar
  Een pagina terug   Ga naar het begin van deze website.   Een pagina vooruit.    
 
Google
Web www.opensjamar.nl